сряда, 27 януари 2010 г.

Това предрекоха майте! Гледната точка на учените


Цивилизацията на майте е достигнала високо развитие в астрономията, календарна наука, сложните математически изчисления и абстрактната мисъл. Точността на календара е удивителна и изненадваща. Според хронологията на майте, съвременната епоха е започнала през август 12, 3114 г. пр. Хр, и трябва да приключи през декември 23, 2012 от новата ера.
През 2012 г. по време на декемврийското слънце стоене слънцето ще се окаже в определена зоната на Млечния път. Това просто изчисление може да се направи от всеки астроном. Феномена е в това, че когато слънцето се окаже в тази зона , то произтича обновяване на нашия свят. С една дума пророчеството на майте засяга събитие, което трябва да промени хода на историята.
Според американски учени, на Слънцето ще настъпят мощни изригвания. То ще излъчи колосално количество от плазма, а тя от своя страна, ще спре на земята всичко което се движи с електричество. Ще излязат от строя всички енергосистеми, и най-уязвимите елементи в тях ще бъдат трансформаторите. Според експертни оценки, по един или друг начин предизвиканата икономическата парализа през съответната година ще убие милиони хора. За възстановяване на щетите, причинени от слънцето на хората ще са необходими най-малко десет години.

Николай Николов

2 коментара:

  1. Звучи зловещо и силно се надявам, че не ще бъде реално..Че все един ден ще насъпи краят на този свят е ясно, ала ние ли да бъдем свидетели??? :))))
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  2. II Пришествие няма да стане през 2012 г., а ще се случи през 2010 година. Няма да има край на света, а край на тази цивилизация и преход към ново общество.

    ОтговорИзтриване