Каква зодия сте според маите

Каква зодия сте според маите

Каква зодия сте според маите

Познанията на маите в областта на астрономията и математиката продължават да изумяват учените и до ден днешен, пише beu.bg. Хороскопът, създаден от тях, е един от най-старите. Някои астролози са убедени, че е и един от най-точните.

Без значение дали вярвате в подобни неща, вероятно бихте искали да узнаете коя е вашата зодия според календара на маите.

Прилеп (26 юли – 22 август)

Прилепът е защитник на дома и глава на семейството. Независимо дали става дума за мъж или жена, човекът, роден под този знак, притежава изключително силен дух. Той е амбициозен, постоянен, методичен, честен, но понякога и твърде груб. Зад тази грубост обаче не се крие нищо друго освен желание за справедливост.

Скорпион (23 август – 19 септември)

Хората, родени под знака на Скорпиона, обичат да показват чувствата и мислите си, но не с думи, а с действия. Според маите Скорпионите са надарени с „ дара на паметта“ – те помнят всичко – и доброто и лошото. В отношенията си с околните са лоялни, честни и отдадени. Проблемът им е, че очакват винаги да им се отвръща със същото, в противен случай стават отмъстителни!

Елен (20 септември – 17 октомври)

Елените са умни, сърдечни и мили. Изключително романтични натури, които обожават обясненията в любов и комплиментите. Раними и нежни създания, с много силна интуиция и голям талант.

Сова (18 октомври – 14 ноември)

Своенравни и непослушни! Совите обожават някой да им налага правила, защото са родени да ги превръщат в пепел. Те рушат стени, разбиват митове и винаги обръщат всичко с краката нагоре. Тези хора са изключително умни и находчиви. Ненавиждат суеверията и най-вероятно не вярват на нито една думичка в този хороскоп. Совите следват един единствен принцип – око да види, ръка да пипне!

Паун (15 ноември – 12 декември)

Гордост – това е думата, описваща най-точно родените под този знак. Забележителни хора, които обожават да бъдат център на вниманието. Жените Пауни са надарени с особен чар, на който никой мъж не може да устои. Около тях винаги е пълно с обожатели.

Гущер (13 декември – 9 януари)

Гущерите са спокойни и уравновесени личности. Предпочитат тишината и уединението. Те се чувстват страхотно, когато са сами и ужасно, когато са лишени от лично пространство. В любовта тези хора са изключително всеотдайни, но трудно свикват да делят цялото си легло с друг.

Маймуна ( 10 януари – 6 февруари)

Перфектни приятели и ужасни партньори! Винаги можеш да разчиташ на Маймуната приятел, но ако това е любовта на живота ти – горко ти! Те просто бързо се отегчават. Ако сте влюбени в жена от този зодиакален знак, ще ви се наложи да бъдете много изобретателни, за да успеете да задържите вниманието и интереса й.

Ястреб (7 февруари – 6 март)

Ястребът се влюбва веднъж и завинаги. Той е изключително всеотдаен и предан към семейството и приятелите си. Ненавижда лъжите, лицемерието и двуличието. Идеалист, който брани ценностите си докрай.

Ягуар (7 март – 3 април)

Много властна и силна личност! Когато е влюбен, Ягуарът ще направи и невъзможното, за да оплете избраника си. За съжаление, той не е от най-всеотдайните. Всъщност е диктатор, който винаги контролира положението. Ако си имате работа с Ягуар, отсега се примирете, че той ще доминира във връзката ви.

Лисица (4 април – 1 май)

В пълно противоречие с образа на Кума Лиса, Лисицата в календара на маите е описана като нежна, любяща и невероятно мила персона. Хората, родени под този знак, са отговорни и всеотдайни. Те са спокойни личности, които рядко се ядосват и предпочитат да отстъпят, за да размислят преди да действат.

Змия (2 май- 29 май)

Змиите са здраво стъпили на земята хора, които много държат на кариерата и личния си успех. Те се отличават с борбен дух и находчивост. Не обичат да пилеят времето си в мечти, когато могат да действат.

Катерица (30 май – 26 юни)

Това са магнетични личности, които обаче са готови да пренебрегнат себе си в името на любовта. Точно това ги прави и уязвими, когато се влюбят. Често страдат, защото не умеят да пазят сърцето си. Но в това се крие и чарът им! Те просто са едни невинни създания, които вярват в доброто, въпреки всичко.

Костенурка (27 юни – 25 юли)

Костенурките са спокойни и понякога колебливи хора. Не обичат да правят първата крачка, затова ако сте влюбени в Костенурка – действайте!Иначе са добродушни и почтени. Не си падат по мръсните игрички и винаги говорят истината, независимо колко е неприятна.

Още любопитни новини четете в Обекти!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ